L'Exèrcit Popular Català. La casa.


20,00 € (IVA inclòs)


Afegir al cistell

L'Exèrcit Popular Català. La casa.
L'Exèrcit Popular Català. La casa. - 2
L'Exèrcit Popular Català. La casa. - 3
L'Exèrcit Popular Català. La casa. - 4

Títol: L'exèrcit Popular Català (1969-1979). La casa.
Autor: Oriol Falguera Ribas
Col·lecció: Al guió del temps
Editorial: Rafael Dalmau Editor
Pàgines: 365
Format: 13,5 cm x 19,5 cm

Un dels episodis polítics més ignorats i ocults dels últims anys del franquisme i dels primers anys de l’anomenada "transició" a Catalunya va ser l'existència d'una organització secreta que es proposava ser el nucli embrionari de la institució militar catalana i que amb aquest fi va desplegar un aparell humà i organitzatiu sofisticat i basat en la dedicació professional dels seus membres.

Batejada per la policia espanyola amb el nom d'EPOCA (Exèrcit Popular Català) i coneguda al seu moment en relació amb l'anomenat "cas Bultó", "cas Viola" o "cas Batista i Roca".

Aquesta organització clandestina va encarnar durant els anys setanta la continuïtat de les seccions militars dels partits independentistes seguint la línea del Front Nacional de Catalunya, Nosaltres Sols i Estat Català.

El present llibre fa una radiografia del seu periple, amb la intenció de contribuir al coneixement d'una realitat que avui entra ja de ple en la memòria històrica, per tal d’explicar una part d’un període de l'independentisme contemporani.